Néha nem árt lassítani

Posted on Hozzászólás most!
fürdőszobai tisztítószerek

Bár a konyhapultok gyors letörlése, mosogatók átmosása meghozhatja az azonnali megkönnyebbülés érzését, azonban a ház egyes részeire jobban oda kell figyelnünk, alaposabb takarítást igényel, mint pusztán egy törölgetést. Általában valamilyen úton módon ezen területek takarítása marad mindig utoljára, gyakran halogatás tárgyává válva ezzel. Csak képzeld magad elé a garázst, ahol már évek óta kerülgetek a szezonális használati tárgyakat. Te is mindig jövő tavasszal takarítod ki?

A legelső feladat, hogy meghatározzuk, melyik folyamat mennyi időt igényel. A leggyakrabban ott követik el a hibát, hogy kevesebb időt számolnak a feladatokra, mint amennyit ténylegesen igényel, így a takarításra szánt idő meglehetősen szűkösnek bizonyul a végéhez közeledve. Ez különösen igaz azokra, akik a vendég érkezése előtt kezdenek el takarítani, mondván hogy nyomás alatt hatékonyabban tudnak dolgozni. Ez azonban gyakran ahhoz vezet, hogy ziláltan nyitnak ajtót, miközben a vállukon még ott lóg a szárítóról lecibált ruha, értetlenül pislogva a számára felesleges kitérő miatt.

Ha indulásra készek vagyunk, akkor készítsük be a stoppert, és induljon az óra! Igyekezzünk normál tempóban takarítani, hogy megkapjuk az átlagos időt, tartsuk távol a telefonunk, hogy ne terelje el a figyelmünk, és haladjunk szobáról szobára.
Az időt befolyásoló tényező lehet az, hogy mennyire tudunk koncentrálni közben, mennyire gondoljuk át előtte a folyamatokat, de felpörgethetjük magunkat gyorsabb ütemű zenékkel, sőt, a megfelelő mosószerek is segítenek, hogy rövidebb ideig kelljen súrolnunk azokat a makacs foltokat.

takarító lista

A következő feladat a feladatok listájának összeírása. Elég banálisnak tűnhet, azonban segít szervezetten takarítani, amivel elkerülhetjük a gondolkodási időt, hogy mi legyen a következő lépésünk. Ráadásul feleslegesen sem fogunk dolgozni, nem fogjuk a takarítás elején és végén is felmosni a padlót. Ez újabb trükk lehet, amiről már korábban írtunk, ha a fürdőszobai tisztítószerek számára kiürítünk egy vödröt, hogy mindig kéznél legyen egy helyen az összes szükséges eszköz.

háztartási webáruház

Szintén a hatékonyságot hivatott javítani, ha a szükséges tisztítószereket egy háztartási webáruház segítségével rendeljük házhoz, így garantáltan több időnk lesz majd takarítani is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük