7 dolog, amit érdemes takarítani, ha betegeskedünk

Posted on Hozzászólás most!
tisztítószer webshop

Ahogy magunk mögött hagyjuk a telet, és kezd ébredezni a természet, úgy a baktériumok és vírusok is mintha erőre kapnának. Ebben az időszakban meglehetősen könnyű hazavinni betegséget, amivel szemben érdemes rögtön felvenni a harcot, hogy a család minél kevesebb tagját érintse.

Íme egy lista, hogy milyen felületek tisztítására érdemes ilyenkor fokozottan figyelni, hogy megakadályozzuk a betegség terjedését.

  1. Kéztörlők

A kéztörlők használata mindennapos, így mindenképp cseréljük naponta, és a megfelelő mosószerek alkalmazásával mossuk is ki rögtön, hogy minél rövidebb ideig kerüljünk kontaktba vele.

  1. Fürdőszoba

fürdőszobai tisztítószerek

A fürdőszobában jelen lévő meleg és párás levegő kifejezetten kedvező a baktériumok és vírusok szaporodásának, így ne is menjünk messzire a kéztörlők lecserélése után. Még ha csak pár percet is, de szánjunk rá arra, hogy fertőtlenítőt is tartalmazó fürdőszobai tisztítószerek segítségével letöröljük a mosdókagylót, a csapot és a WC-t is, amennyiben megoldható, a család beteg tagjai használjanak külön mosdót, hogy megakadályozzuk a betegség terjedését.

  1. Közös helyiségek

fertőtlenítő tisztítószer

Fertőtlenítőkendő segítségével töröljük le azokat a gyakran használatos tárgyakat, melyeket mindenki megfog, mint a kilincs, a villanykapcsoló, és a fiókok fogantyúja.

  1. Elektronika

 

elektronika tisztítása

El sem tudjuk képzelni a napjaink okostelefonunk nélkül. Fokozottan így van ez, amikor betegek vagyunk, így mindenképp figyeljünk oda, hogy gyakran fertőtlenítve legyen a teljes készülék, ahogy a TV távirányító és játékkonzolok is.

  1. Ágynemű

mosószerek

A betegség idején vegyük célba a párnahuzatok gyakori mosását, majd a betegséget követően mossuk át az egész ágyneműt.

  1. Játékok

A plüssöket dobjuk mosógépbe, a műanyagokat akár mosogatógépbe, vagy csak fertőtlenítsük egy kendővel, a lényeg, hogy a gyerekek tudjanak tovább játszani a játékokkal anélkül, hogy újból találkoznának a kórokozókkal.

  1. Fogkefe

Fertőtlenítsük a fogkefét is, hiszen az is egy újabb hely, ahol rendszeres használata miatt újból találkozhatunk a baktériumokkal. Ha a betegség elmúlt, érdemes lecserélni az érintett fogkeféket.

 

Persze jobb elkerülni, hogy hazavigyük a betegséget, így figyeljünk személyes higiéniánkra, és mossunk gyakran kezet szappannal, legalább fél percig, de ha már bekövetkezett a baj, a fent említett fertőtlenítő tisztításhoz tisztítószer webshop segítségével is beszerezhetjük a szükséges mosószerek és fürdőszobai tisztítószerek sorát.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük